Урологија

//Урологија
Урологија 2017-10-04T15:02:43+00:00

urology-man-woman

У својим болницама у оквиру одељења урологије, Acıbadem групација обезбеђује квалитетне уролошке прегледе, дијагностику и услуге лечења за одрасле и педијатријске пацијенте.

Поред рутинских операција као што су операције простате и мокраћне бешике, ТУР операције, инвазивне и неинвазивне операције камена, уретероскопија, перкутна непфролитотомија и литотрипсија камена (ЕСВЛ), ово одељење је водећи центар у урологији са интензивним медицинским услугама, попут, операција рака, педијатријске урологије, и решавања уролошке и мушке сексуалнe дисфункцијe.

urology-manСавремене медицинске терапије и операције користе се у лечењу поремећаја изазваних уринарним болестима и болестима простате (БПХ) (ТУР, ласер Greenlight Laser PVP, ласер Greenlight Laser HPS, Термотерапија). Осим тога, свеобухватне студије се спроводе у областима које се тичу здравље простате, као што су рак простате и лечење разних инфекција простате. Одељење често обавља и радикалну простатектомију током које се штитe околни нерви (за лечење рака простате) и радикалну цистектомију (за лечење рака мокраћне бешике). Поред тога, обављају се и друге врсте  уролошких онколошких операција као што су рак бубрега или тестиса.

У болницама Acıbadem Групације, поред хируршког лечења ендоскопске (затворене) операције у којима се примењују високе технологије и користе се при лечењу обољења камења у уринарном тракту, могуће је и амбулантно лечење камена без употребе анестезије техником литотрипсије (ЕСВЛ). Одељење урологије је једно од водећих центара у смислу искуства у лечењу ендоуролошких обољења камена  (уретероскопија, перкутана непхролитомија – ПЦНЛ).

urology-womanУролошка уродинамична јединица нуди детаљан дијагностички преглед код проблема везаних за инконтиненцију и отежано мокрење који се могу јавити у било ком животном добу и код мушкараца и код жена. У њој се примењује савремен приступ који користи најновије методе у дијагностици и праћењу било каквог проблема инконтиненције код одраслих и код деце.

Лечење проблема ерекције и ејакулације код мушкараца, који спадају у проблеме еректилне дисфункције и мушког инфертилитета се планира и изводи у сарадњи са другим медицинским специјалностима користећи све неопходне методе прегледа, дијагностике и најновије методе самог лечења.

Дечја урологија се бави дијагностиковањем и лечењем болести (урођених или стечених) уринарног и гениталног система које се могу видети у пренаталном периоду, код новорођенчета или у неким од наредних фаза. Примери ових болести обухватају хидроцеле или водене цисте, неспуштене тестисе, обрезивање, све хитне интервенције за лечење тестиса и бешике (акутни скротум и извртање тестиса). Хипоспадија (конгенитално стање у којем се отвор пениса, уместо да буде на врху, налази на доњој страни) је једна од области од посебног интереса за ово одељење. Поред примарне корекције хипоспадије, врши се и поновљено хируршко лечење код случајева који нису успешно претходно излечени.