Трансплантација бубрега

//Трансплантација бубрега
Трансплантација бубрега 2017-10-04T15:02:43+00:00

kidney

Acibadem групација је отворила свој први центар за трансплантацију у октобру 2010. године у оквиру Acibadem International Hospital болнице у Истанбулу. Центар воде реномирани лекари из ове области који иза себе имају више од 2000 трансплантираних бубрега, 250 трансплантација јетре и 60 панкреаса. Центар има подршку најсавременијих лабораторија и интензивне неге које су најбоље тог типа у Турској.

Предности које нуди Acıbadem:

1 – Најсавременија технологија

Инфраструктура је базирана на основу међународних стандарда у опремању болница

kidney-transplantОперационе сале и интензивна нега у центру за трансплантацију Acıbadem болнице су опремљене најновијом технологијом и инфраструктуром. Наравно, операционе сале, лабораторије и јединице за интензивну негу су најзначајније за трансплантацију органа.  Приомаоцима и донорима код трансплантације органа  је обезбеђена најбоља медицинска услуга и нега у лабораторијама, јединицама интензивне неге и самим операционим салама. Све те кључне просторије су опремљене напредном технологијом и по високим стандардима међународно признатих критеријума квалитета.

Центар за трансплантацију Acibadem International Hospital болнице у Истанбулу је потпуно посвећен одржавању највиших стандарда по питању моралних и етичких начела у области донирања и трансплантације органа у складу са: деклерацијом из Инстанбула против нелегалног тржишта органа и нелегалне трансплантације, коју су донели Друштво за трансплантацију органа и Међународно удружење нефролога, под покровитељством Форума у Амстердаму којим се регулише питање трансплантације.

2 – Инфраструктура базирана на међународним стандардима

Операционе сале и интензивна нега у центру за трансплантацију Acıbadem болнице су опремљене најновијом технологијом и инфраструктуром. Наравно, операционе сале, лабораторије и јединице за интензивну негу су најзначајније за трансплантацију органа.  Приомаоцима и донорима код је обезбеђена најбоља медицинска услуга и нега у оквиру лабораторија, јединица интензивне неге и у самим операционим салама у оквиру Acıbadem болница. Све те кључне просторије су опремљене напредном технологијом и по високим стандардима међународно признатих критеријума квалитета.

3 – Лапароскопска техника

kidney-transplant-2Специјалисти са међународним искуством обављају операције коришћењем најсавременијих метода. Једна од ових метода је и уклањање бубрега са резом од само 5 цм у пределу препона који се у потпуности врши техником лапароскопске хирургије. Лапароскопска техника која се користи омогућава минималну дужину боравка у болници за доноре и користи се само у центрима са веома искусним и стручним особљем и има многе предности у односу на отворене операције.

На пример, отворена операција захтева 15-20 цм реза, док са лапароскопијом рез је само 5 цм дужине. Операција се изводи помоћу камере која се убацује у предео абдомена и тако омогућава високу визуелну контролу. Мањи хируршки рез даље подразумева и мање бола после операције и мањи ризик по саму хируршку рану. Недостатак великих хируршких ожиљака ублажава козметичке проблеме и смањује ризик од херније, утрнулости, инфекције хируршког реза и ране, као и плућне емболије. Због напредне медицинске технике која се овде користи, донори могу бити отпуштени у року од 24 сата након операције и могу да се врате свакодневним активностима и послу само после недељу дана. Прималац може да напусти болницу само недељу дана након операције.

Искусан тим стручњака

Центар за трансплантацију органа основан је и у Aile Bahçelievler и Acıbadem Bursa  болницама и поседује сву неопходну технологију за трансплантацију јетре. Директор центра за трансплантацију органа је светски чувени др Алихан, професор опште хирургије. Нека од великих достигнућа овог чувеног доктора који је у својој каријери обавио више од 2000 трансплантација бубрега су:

  • Прва трансплантација јетре са живог донора у јужној Турској 2001. године
  • Прва трансплантација половине јетре у Турској 2002. године
  • Прва блок трансплантација бубрега (комбиновање бубрега два детета трансплантирајући их као један орган за одраслу особу) у Турској 2003. године
  • Прва у свету трансплантација јетре у комбинацији са бубрегом како би се лечила болест окалосис 2004. године
  • Прва и једина комбинована трансплантација срца и бубрега у Турској 2009. године
  • Трансплантација бубрега са живог донора на најстаријег примаоца у Турској 2009.године
  • Трансплантација јетре од најстаријег кадаверичног донора 2009. године
  • Трансплантација бубрега на примаоца са најмањом телесном тежином у свету (7,5 кг) 2010.године.