Грудна хирургија

//Грудна хирургија
Грудна хирургија 2017-10-04T15:02:41+00:00

chest_surgery

Грудна хирургија

Acıbadem болница пружа свеобухватну бригу о одраслим и педијатријским пацијенатима из целог света уз помоћ најсавременијих дијагностичких техника и метода лечења.

Лекари и специјалисти Грудне Хирургије обезбеђују широк спектар хируршких услуга за дијагностику и лечење сложених проблема и болести које захватају груди, плућа и једњак. Грудна Хирургија Acıbadem и њени хирурзи примењују мултидисциплинарни приступ, тј. сарадњу са стручњацима из онкологије и радиологије.

Неке од процедура / операција које се најчешће обављају у нашим болницама су:

1. Плућа: операције попут ресекције, реконструкције и биопсије плућа.
2. Грудни кош: операције грудног коша, укључујући и реконструкцију и ресекцију неоплазме плућа, торакопластика, пектус екскаватум (удубљен грудни кош) и пектус каринатум (кокошије груди) и других деформација грудног коша.
3. Дисајни путеви: операције попут ресекције, реконструкције неоплазме, закрчења и трауме трахеје и бронхија. Затим се обављају и операције за контролу дисајних путева, укључујући трахеотомју, интубацију трахеје и ендолуминална терапија.
4. Дијафрагме: операције попут ресекције, реконструкције  дијафрагме.
5. Медијастанијум(грудна жлезда): операције  медијастинума, укључујући и биопсију и  ресекцијом неоплазме, дренажа инфекција, лимфаденектомије медијастинума, медијастинотомија и медијастиноскопија.
6. Перикард: ресекција, реконструкција и одводњавање перикарда.
7. Ендоскопија: ендоскопске процедуре које користе код трахеобронхијалног стабла и једњака.
8. Лимфни чворорви: биопсија грлића материце и лимфних чворова медијастинума.
9. Хиперхидроза операције торакалног симпатичког нерва.
10. ТОS (синдром прекобројног ребра): Операција за  корекцију абнормалности грудног коша и ребара.
11. Плућна марамица: Операције мезолтелијома плућа, проблеме у вези са простором плућне марамице, укључујући тораокоцентезу, пункциону торакостомију, заустављање излучивања из плућне марамице, пнеумоторакс, плеуректомија, декортикације плућа и одводњавање и ресекција емпијема.
12.Емфизем: Операције функционалне исправке и компликације емфизема.
13.Траума: Операције код трауматских повреда грудног коша или органа у грудима и санирање њихових последица.

Хируршки приступи који се користе у оквиру Acıbadem одељења за  грудну хирургију

Минимално инвазивна хирургија (ВАГХ-ВАТС) за третман рака плућа у раној фази

Лечење рака плућа може да буде веома успешно ако се рак третира у раној фази болести. Најпогоднији третман за лечење рака плућа се добија опсежним испитивањем и прегледом пацијента од стране савета који се састоји од искусних лекара као што су медицински онколози, онколози зрачења, хирурзи, торакални радиолози, патолози и специјалисти нуклеарне медицине. Када се заврше све претраге добијају се параметри који показују да ли ће и која операција излечити болест. Операцију потом изводе наши хирурзи који имају веома много искуства са извођењем операција за лечење рака плућа. У болницама Acıbadem Групације и Одељењима Грудне Хирургије користи се минимално инвазивна хирургија под називом “видео-асистирана торакална хирургија (VATS)” . Оваква врста терапије је изузетно успешна код лечења рака плућа у раном стадијуму болести.

• VATS метода лечења

VATS  је минимално инвазивна хируршка метода у лечењу раног тумора плућа коришћењем микро инструмената и са само три мала реза величине 2 или 3 cm дужине. Мала видео камера се убацује кроз један од резова како би омогућила хирургу да види шупљину груди. Вађење плућних нодула и режњева се врши помоћу врећа без отварања грудног коша.

Предности ове минимално инвазивне процедуре укључују:
• Краћи боравак у болници
• Мањи постоперативни бол
• Мање ожиљака
• Краће време опоравка