Стоматолошка орална хирургија

//Стоматолошка орална хирургија
Стоматолошка орална хирургија 2017-10-04T15:02:43+00:00

dentist

У оквиру одељења за стоматологију и оралну хируругију болнице Acibadem лекари специјалисти су задужени за бригу о зубима и то у комплетно и модерно опремљеним стоматолошким клиникама. Наш тим стоматолога укључује опште зубаре, ендодонтисте, периодонтисте, оралне и максилофацијалне хирурге и стручњаке за хигијену зуба.

Стоматолошке клинике Acibadem нуде највише стандарде технологије са супериорним методама стерилизације чиме се обезбеђује најсигурније могуће лечење зуба. Специјалне операционе сале у клиникама су потпуно опремљене како би омогућиле лечење зуба под општом анестезијом или дубоким седативима.

Наши стоматолошки специјалисти могу да третирају читав спектар оралних и денталних проблема како би очували здрав осмех.

Третмани које нудимо:

 

Дентална решења

 • dental-solutionsМостови и круне
 • Ортодонтске протезе
 • Импланти
 • Надограђујућа рестаурација
 • Невидљиве парцијалне протезе
 • Болести десни
 • Импактирани молари
 • Поремећаји ТМ зглобова

 

Естетска решења

 • esthetic-solutionsВинири
 • Дизајнирање осмеха
 • Осмех са видљивим деснима
 • Извртање зуба
 • Промена боје
 • Рестаурација целих уста
 • Рестаурација без метала
 • Бељење

 

Дентална решења

 

Мостови и крунице

implantsКада остане мало саме структуре зуба, мора се прибећи рестаурирању зуба порцеланским круницама.

У случајевима недостатка зуба, иако је наше прво решење постављање импланта, када је имплант контраиндикован, морамо ово место да заменимо  мостом. Зуби који су на обе стране зуба који недостаје се припремају да послуже као потпора која ће држати вештачки зуб на месту.

При рестаурацијама ми преферирамо материјале високог квалитета као што је порцелан или порцелан стопљен са племенитим металима јер је то усаглашено са естетским, биолошким и механичким потребама. Чак и код естетичких захвата, када је додатна јачина важна, ми користимо порцеланске крунице подржане цирконијум-диоксидом без метала, које се природно стапају са вашим зубима и деснима.

Ортодонција

Ортодонција је једна грана стоматологије која се бави малоклузијама (неправилним загрижејем), који може да се јави као резултат неправилног положаја зуба и/или несразмерног односа вилица.

Без обзира на ваше године, ортодонција може да заштити ваш загрижај, побољша ефикасност функционисања ваших зуба и формира складан осмех. Ортодонција укључује померање зуба и њихових корена, чиме се побољшава потпора круницама зуба. Ортодонцијски третмани се данас повезују са предностима естетске привлачности, повећане угодности и смањеног трајања третмана.

Ортодонцијски третмани такође могу подмладе изглед вашег лица преобликовањем вилице, врата и усана, нарочито када се комбинују са максилофацијалним хируршким процедурама. Уз то, складни зуби чине оралну хигијену лакшом за одржавање.

Нове технологије и нови материјали чине третмане угоднијим, мање видљивим, ефикаснијим и бржим него икада. Модерна ортодонција нуди нове провидне естетске протезе, Invisible Aligners® као и веома брзе третмане.

Импланти

dentalИмпланти су мали титанијумски корени који се смештају унутар кости вилице тамо где зуб недостаје.

Импланти су производ најновије технологије у стоматологији. Само у 2007. години је уграђено око 1,5 милиона импланта широм света. Поред тога што повраћају функцију и естетику, импланти чувају структуру лица спречавањем губитка костију које настаје услед недостатка зуба.

Све процедуре уграђивања импланта се генерално врше уз једноставну инјекцију локалне анестезије у удобној зубарској столици. Након уграђивања импланта, узимање аналгетика без рецепта је довољно за решавање проблема са благом надувености. Препоручујемо операције под седативима за пацијенте који се плаше денталних захвата.

Надограђујућа рестаурација

Надограђивање композитних материјала боје зуба на сам зуб је већ дуже година једна од денталних техника.

Напредак ове технике је повећао  јачину, издржљивост и дуготрајност ових рестаурација. Ово је један добар и трајан начин да се поправе помало покварени, нешто накруњени, пожутели и истрошени зуби. Поред тога, ове процедуре се могу обавити у само једној посети баш као и естетске процедуре као што је бељење зуба, затварање џепова и давање складног изгледа зубима.

Невидљиве парцијалне протезе

Комбинација специјалних круница и прецизног везивања које се не види испод зуба пружа савршену стабилност и прелеп осмех без металних делова.

Болести десни

Болести периодонцијума (периодонталне болести) су најзаступљенији узрок губитка зуба широм света.

Структуре, ткиво (десни, кости, лигаменти) који окружују зуб називају се периодонцијум. Орална хигијена коју упражњавате код куће као што је прање зуба и чишћење концем, као и рутински професионални третмани од стране стоматолога као што је ултразвучно чишћење генерално нису довољни да би се спречиле периодонталне болести.

Међутим, у нашој клиници се у неким случајевима раде напреднији третмани попут операције пресађивања ткива десни или поравњавање корена како би се зауставила инфекција, елиминисали дубоки џепови или реконструисало изгубљено ткиво.

Импактирани молари

Вађење импактираних трећих молара (умњака) је једна од најуобичајенијих процедура у стоматологији.

Ми се устручавамо од вађења баш сваког умњака осим ако он није претња за околно ткиво и зубе. Када је реч о умњаку који је потпуно прекривен костима, ми препоручујемо седативе ради лагодности пацијента.

Поремећај ТМ зглобова

Израз „поремећај ТМ зглоба“ користи се за описивање неуравнотежености односа између вилице и лобање.

Ова неуравнотеженост изазива два проблема код људи који пате од ње. Као прво, она води ка неправилно подешеним темпоромандибуларним зглобовима који повезују ове две кости (вилицу и лобању). Затим, ствара се неусклађеност у мишићима који пријањају уз ове кости. Бујица болних симптома који настају искључиво услед ова два проблема је обесхрабрујућа за већину људи. Иако у већини случајева сам бол није у ТМ зглобовима, сами можете осетити бол тако што ћете притиснути прстима испред ушију и отворати и затварати уста.

Естетска решења

Винири

smile-designЕстетска стоматологија заиста из корена мења данашњу бригу о зубима како би дала пацијентима фантастичан, функционалан осмех. Будући да је једна од најпрезервативнијих начина третирања зуба, процедура порцеланских ламинатних винира представља прекретницу у естетској стоматологији.

Она је диван начин да се у исто време поправе потамњени, искривљени, истрошени, бушни, нескладни зуби и формира лепши и пријатнији осмех. Порцелански ламинатни винири су веома танке љуспице од керамике које се лепе на предњу страну зуба чиме се остварује естетско и функционално побољшање за зубе, уста и осмех.

Дизајнирање осмеха

Дизајнирање осмеха је права уметност која побољшава естетику вашег осмеха. Очи, линија усана, боја, висина десни, лице и још много тога узима се у обзир када се дизајнира осмех који ће бити баш онај прави.

Овај израз се односи на побољшања осмеха коришћењем комбинације разних метода. Могу се изабрати неки од већег броја процедура као што су: бељење зуба и директно спајање слободном руком, порцелански винири или ортодонцијске протезе. Све ове методе се користе у сврху унапређења свих видова који једној особи пружају леп осмех.

Осмех са видљивим деснима

Десни су као оквир око ваших зуба. Неестетски однос између десни и зуба може да проузрокује непријатан изглед вашем осмеху и читавом лицу.

Многи људи погрешно мисле да се њихов проблем тиче кратких зуба. Напротив, они могу имати блиставо беле зубне структуре испод превеликих наслага десни. Естетско конструисање десни је веома ефикасна хируршка процедура у оваквим случајевима.

Изврнутост зуба

Недостатак простора може да изазове ротирање у денталном своду. Ова ситуација води ка принудној оралној хигијени. Осим овога, изврнутост може да учини осмех и лице непријатним. Модалитети третмана у овим случајевима укључују ортодонцијске протезе и порцеланске ламинатне винире.

Кварење боје

Коришћење тетрациклина у раном добу, девитализација зуба, амалгамске пломбе, дуван и вештечки обојена храна су неки од узрока који могу да изазову теже случајеве кварења боје зуба. Иако је бељење зуба безбедна, ефективна и ефикасна процедура за драстично побољшање боје зуба, оно не може да буде задовољавајуће у тежим случајевима као и када су присутна јака оштећења глеђи.

Рестаурација целих уста

Рехабилитација целих уста поправља нескладности у загрижају и побољшава изглед вашег осмеха.

Комбиновањем науке и технологије неуромускуларне стоматологије са уметношћу естетске стоматологије, рехабилитација целих уста формира осмех који је функционалан, складан и леп.

Уколико су ваши зуби оронули, окрњени или вам недостају, уколико осећате болове око зглобова вилице, имате главобоље, болове у леђима или мишићима, уколико осећате необјашњиву утрнулост у прстима и рукама – што су све симптоми који изазивају проблеме како код загрижаја тако и код изгледа уста – онда би требало да размишљате о рехабилитацији читавих уста. У овим случајевима се увек прво третирају ТМ зглобови.

Рестаурације без метала

Уз сву модерну технологију денталног спајања, лепљења, ласера и керамике најновије технологије, нове порцеланске рестаурације полако постају озбиљан ривал природи у јачини, издржљивости, функцији и изгледу.

Нови материјали нам омогућавају да спајамо зубе, чиме практично они задобијају своју претходну нетакнуту јачину и то без инвазивних и свеобухватних круница. Ово је најтрајнија техника која чува првобитно здраво стање структуре зуба.

Бељење зуба

whiteningПонекад једноставан третман бељења ствара драстичне промене у вашем осмеху. Систем бељења је веома ефикасан при третирању зуба који си изгубили сјај услед година и година коришћења кафе, чаја и газираног пића, пушења или чак мрља које су настале у детињству услед коришћења тетрациклина. Системи које користимо у нашој клиници су безбедни, брзи и погодни.

Можете изабрати систем кућног бељења при ком ћете носити уметке за бељење само 15 минута до 2 сата дневно у току 5 до 10 дана. С обзиром да радите напорно, вероватно немате времена за ову процедуру. У том случају може се приступити бељењу у ординацији.

Најбоље од свега је што можете да се опустите уз удобно ћебе и филмове из нашег кућног биоскопа и уживате у вашем „мини одмору“. За око сат времена третман је завршен, ваш осмех постаје привлачан а ви изгледате знатно млађи.