Методе лечења

Методе лечења 2017-10-04T15:02:41+00:00

Терапија – Дијета

dietГубитак тежине пацијената који су се пријавили у Acıbadem центар за гојазност остварује се под контролом специјалиста за исхрану. Калорија-дијета се обрачунава на посебно испланиран начин узимајући све навике исхране и здравствено стање сваког пацијента. Њен циљ је да пацијенти једу мање порције у честим интервалима без осећаја глади. Пацијенти су праћени од стране специјалиста за исхрану у током целе програме.

Терапија – Вежбање

Exercise-TherapyГојазни пацијенти углавном искусе здравствене проблеме током физичких вежби због екстремне тежине, на пример, на коленима због екстремних оптерећења. Онинаводе пацијенте да одустану од даљих вежби и да добију још већу тежину, а самим тим и падају у зачарани круг. Како би се такви пацијенти поново навели да вежбају и баве се физичком активношћу без осећаја затегнутости, стручњаци Acıbadem центра за гојазност припремају посебне програме, као што су пливање, подводна гимнастика, вежбе које су специфичне за здравствено стање пацијента. Чак и физичка активност само четрдесет пет минута може у великој мери допринети губитку тежине пацијента, када се ради три пута недељно под контролом стручњака.

Терапија – Бихејвиоралне промене (промена модела понашања)

Посебан режим исхране и програми физичких вежби доприносе губитку тежине пацијента. Међутим, како пацијент види ове програме као специфичне лекове само у одређеном временском оквиру на крају се, најчешће, враћа старим навикама и неактивном начину живота. Овим пацијентима се предложе да направе промену у свом стилу живота. Њима се дају и неки од једноставних примера промена начина живота као што су бирање активнијих алтернатива.