Здравље груди

//Здравље груди
Здравље груди 2017-10-04T15:02:41+00:00

Breast-Health

Зашто бисте изабрали Acıbadem центар за лечење дојки?

 

 1. Мултидисциплинарни приступ;

Мултидисциплинарни приступ је од кључне важности када је реч о операцији рака дојке и укључује следеће гране: пластичну хирургију, радиотерапију и хемиотерапију, што повећава шансе за излечење пацијента. У оквиру мултидисиплинарног приступа укључен је искусан тим стручњака из одабраних поменутих области који користе уређаје најновије технологије.

Поред наведеног укључене су и услуге техничке подршке као што су исхрана и генетско саветовање, психосоцијална подршка, физиклна терапија.

 1. Најсавременија технологија;

У нашим центрима за здравље дојке, рано откривање болести, терапије и праћење реализације програма опоравка се врше помоћу уређаја најновије технологије (тродимензионална мамографија са томосинтезом, четвородимензионални ултразвук дојки, вакумски асистирана биопсија и биопсија под вођством МР).

 1. Рана и тачна дијагноза;

Могућност раног откривања и тачна дијагноза обезбеђују се помоћу свеобухватног приступа. За најпрецизнију дијагнозу користимо мамографију са томосинтезом, четвородимензионални ултразвук, клинички преглед груди, као и едукацију за самоиспитивање и самосталан преглед и  услуге скенирање због раног откривања рака дојке. Такође, у нашим центрима жене могу да науче који су то фактори ризика за добијање рака дојке, као и то да рано откривање пружа прилику за минимизирање шанси за поновним обољевањем путем редовног прегледа и одласка у специјално саветовалиште.

 1. Специјалисти и искусан тим;

Наш тим стручњака чине хирурзи специјалисти за операцију дојке, медицински онколози, пластични хирурзи, онколози зрачења, радиолози, патолози и медицински генетичри који су сви специјалисти у својим пољима и веома искусни тако да обезбеђују свеобухватну бригу о пацијенту. Мултидисиплинарни приступ обухвата и саветовање око исхране, физикалну терапију и психосоцијалну помоћ, као и подршку за пацијенте са раком дојке.

 1. Хирургија која штити дојку;

Онкопластична реконструктивна хирургија и иновативне технике се користе при реконструкцији дојке.

Обољења дојке

Најчешће врсте чворића у дојци:

 • Цисте (течног садржаја)
 • Фиброаденом
 • Филодес тумори

 

Остале чврсте бенигне лезије:

комплексне лезије, папиломи, липоми, хамартоми, некроза масти, миоми, зрнасти тумори, итд.

 • Цисте у дојци
 • Фиброаденом тумори
 • Филодес тумори
 • Интраканални папиломи
 • Упаљене дојке (маститис)