Transplantacija bubreg

//Transplantacija bubreg
Transplantacija bubreg 2017-10-03T18:54:13+00:00

kidney

Acibadem grupacija je otvorila svoj prvi centar za transplantaciju u oktobru 2010. godine u okviru Acibadem International Hospital bolnice u Istanbulu. Centar vode renomirani lekari iz ove oblasti koji iza sebe imaju više od 2000 transplantiranih bubrega, 250 transplantacija jetre i 60 pankreasa. Centar ima podršku najsavremenijih laboratorija i intenzivne nege koje su najbolje tog tipa u Turskoj.

Prednosti koje nudi Acıbadem:

Najsavremenija tehnologija

Infrastruktura je bazirana na osnovu međunarodnih standarda u opremanju bolnica

kidney-transplant

Operacione sale i intenzivna nega u centru za transplantaciju Acıbadem bolnice su opremljene najnovijom tehnologijom i infrastrukturom. Naravno, operacione sale, laboratorije i jedinice za intenzivnu negu su najznačajnije za transplantaciju organa.  Priomaocima i donorima kod transplantacije organa  je obezbeđena najbolja medicinska usluga i nega u laboratorijama, jedinicama intenzivne nege i samim operacionim salama. Sve te ključne prostorije su opremljene naprednom tehnologijom i po visokim standardima međunarodno priznatih kriterijuma kvaliteta.

Centar za transplantaciju Acibadem International Hospital bolnice u Istanbulu je potpuno posvećen održavanju najviših standarda po pitanju moralnih i etičkih načela u oblasti doniranja i transplantacije organa u skladu sa: dekleracijom iz Instanbula protiv nelegalnog tržišta organa i nelegalne transplantacije, koju su doneli Društvo za transplantaciju organa i Međunarodno udruženje nefrologa, pod pokroviteljstvom Foruma u Amsterdamu kojim se reguliše pitanje transplantacije.

Infrastruktura bazirana na međunarodnim standardima

Operacione sale i intenzivna nega u centru za transplantaciju Acıbadem bolnice su opremljene najnovijom tehnologijom i infrastrukturom. Naravno, operacione sale, laboratorije i jedinice za intenzivnu negu su najznačajnije za transplantaciju organa.  Priomaocima i donorima kod je obezbeđena najbolja medicinska usluga i nega u okviru laboratorija, jedinica intenzivne nege i u samim operacionim salama u okviru Acıbadem bolnica. Sve te ključne prostorije su opremljene naprednom tehnologijom i po visokim standardima međunarodno priznatih kriterijuma kvaliteta.

Laparoskopska tehnika

kidney-transplant-2

Specijalisti sa međunarodnim iskustvom obavljaju operacije korišćenjem najsavremenijih metoda. Jedna od ovih metoda je i uklanjanje bubrega sa rezom od samo 5 cm u predelu prepona koji se u potpunosti vrši tehnikom laparoskopske hirurgije. Laparoskopska tehnika koja se koristi omogućava minimalnu dužinu boravka u bolnici za donore i koristi se samo u centrima sa veoma iskusnim i stručnim osobljem i ima mnoge prednosti u odnosu na otvorene operacije.

Na primer, otvorena operacija zahteva 15-20 cm reza, dok sa laparoskopijom rez je samo 5 cm dužine. Operacija se izvodi pomoću kamere koja se ubacuje u predeo abdomena i tako omogućava visoku vizuelnu kontrolu. Manji hirurški rez dalje podrazumeva i manje bola posle operacije i manji rizik po samu hiruršku ranu. Nedostatak velikih hirurških ožiljaka ublažava kozmetičke probleme i smanjuje rizik od hernije, utrnulosti, infekcije hirurškog reza i rane, kao i plućne embolije. Zbog napredne medicinske tehnike koja se ovde koristi, donori mogu biti otpušteni u roku od 24 sata nakon operacije i mogu da se vrate svakodnevnim aktivnostima i poslu samo posle nedelju dana. Primalac može da napusti bolnicu samo nedelju dana nakon operacije.

Iskusan tim stručnjaka

Centar za transplantaciju organa osnovan je i u Aile Bahçelievler i Acıbadem Bursa  bolnicama i poseduje svu neophodnu tehnologiju za transplantaciju jetre. Direktor centra za transplantaciju organa je svetski čuveni dr Alihan, profesor opšte hirurgije. Neka od velikih dostignuća ovog čuvenog doktora koji je u svojoj karijeri obavio više od 2000 transplantacija bubrega su:

  • Prva transplantacija jetre sa živog donora u južnoj Turskoj 2001. godine
  • Prva transplantacija polovine jetre u Turskoj 2002. godine
  • Prva blok transplantacija bubrega (kombinovanje bubrega dva deteta transplantirajući ih kao jedan organ za odraslu osobu) u Turskoj 2003. godine
  • Prva u svetu transplantacija jetre u kombinaciji sa bubregom kako bi se lečila bolest okalosis 2004. godine
  • Prva i jedina kombinovana transplantacija srca i bubrega u Turskoj 2009. godine
  • Transplantacija bubrega sa živog donora na najstarijeg primaoca u Turskoj 2009.godine
  • Transplantacija jetre od najstarijeg kadaveričnog donora 2009. godine
  • Transplantacija bubrega na primaoca sa najmanjom telesnom težinom u svetu (7,5 kg) 2010.godine.