Metode lečenja

Metode lečenja 2017-10-03T18:54:11+00:00

The-Obesity-Center

Terapija – Dijeta

diet

Gubitak težine pacijenata koji su se prijavili u Acıbadem centar za gojaznost ostvaruje se pod kontrolom specijalista za ishranu. Kalorija-dijeta se obračunava na posebno isplaniran način uzimajući sve navike ishrane i zdravstveno stanje svakog pacijenta. Njen cilj je da pacijenti jedu manje porcije u čestim intervalima bez osećaja gladi. Pacijenti su praćeni od strane specijalista za ishranu u tokom cele programe.

Terapija – Vežbanje

Exercise-Therapy

Gojazni pacijenti uglavnom iskuse zdravstvene probleme tokom fizičkih vežbi zbog ekstremne težine, na primer, na kolenima zbog ekstremnih opterećenja. Oninavode pacijente da odustanu od daljih vežbi i da dobiju još veću težinu, a samim tim i padaju u začarani krug. Kako bi se takvi pacijenti ponovo naveli da vežbaju i bave se fizičkom aktivnošću bez osećaja zategnutosti, stručnjaci Acıbadem centra za gojaznost pripremaju posebne programe, kao što su plivanje, podvodna gimnastika, vežbe koje su specifične za zdravstveno stanje pacijenta. Čak i fizička aktivnost samo četrdeset pet minuta može u velikoj meri doprineti gubitku težine pacijenta, kada se radi tri puta nedeljno pod kontrolom stručnjaka.

Terapija – Bihejvioralne promene (promena modela ponašanja)

Poseban režim ishrane i programi fizičkih vežbi doprinose gubitku težine pacijenta. Međutim, kako pacijent vidi ove programe kao specifične lekove samo u određenom vremenskom okviru na kraju se, najčešće, vraća starim navikama i neaktivnom načinu života. Ovim pacijentima se predlože da naprave promenu u svom stilu života. Njima se daju i neki od jednostavnih primera promena načina života kao što su biranje aktivnijih alternativa.