Zdravlje grudi

//Zdravlje grudi
Zdravlje grudi 2017-10-03T18:54:12+00:00

breast-health

Zašto biste izabrali Acıbadem centar za lečenje dojki?

Multidisciplinarni pristup;

Multidisciplinarni pristup je od ključne važnosti kada je reč o operaciji raka dojke i uključuje sledeće grane: plastičnu hirurgiju, radioterapiju i hemioterapiju, što povećava šanse za izlečenje pacijenta. U okviru multidisiplinarnog pristupa uključen je iskusan tim stručnjaka iz odabranih pomenutih oblasti koji koriste uređaje najnovije tehnologije.

Pored navedenog uključene su i usluge tehničke podrške kao što su ishrana i genetsko savetovanje, psihosocijalna podrška, fiziklna terapija.

Najsavremenija tehnologija;

U našim centrima za zdravlje dojke, rano otkrivanje bolesti, terapije i praćenje realizacije programa oporavka se vrše pomoću uređaja najnovije tehnologije (trodimenzionalna mamografija sa tomosintezom, četvorodimenzionalni ultrazvuk dojki, vakumski asistirana biopsija i biopsija pod vođstvom MR).

Rana i tačna dijagnoza;

Mogućnost ranog otkrivanja i tačna dijagnoza obezbeđuju se pomoću sveobuhvatnog pristupa. Za najprecizniju dijagnozu koristimo mamografiju sa tomosintezom, četvorodimenzionalni ultrazvuk, klinički pregled grudi, kao i edukaciju za samoispitivanje i samostalan pregled i  usluge skeniranje zbog ranog otkrivanja raka dojke. Takođe, u našim centrima žene mogu da nauče koji su to faktori rizika za dobijanje raka dojke, kao i to da rano otkrivanje pruža priliku za minimiziranje šansi za ponovnim oboljevanjem putem redovnog pregleda i odlaska u specijalno savetovalište.

Specijalisti i iskusan tim;

Naš tim stručnjaka čine hirurzi specijalisti za operaciju dojke, medicinski onkolozi, plastični hirurzi, onkolozi zračenja, radiolozi, patolozi i medicinski genetičri koji su svi specijalisti u svojim poljima i veoma iskusni tako da obezbeđuju sveobuhvatnu brigu o pacijentu. Multidisiplinarni pristup obuhvata i savetovanje oko ishrane, fizikalnu terapiju i psihosocijalnu pomoć, kao i podršku za pacijente sa rakom dojke.

Hirurgija koja štiti dojku;

Onkoplastična rekonstruktivna hirurgija i inovativne tehnike se koriste pri rekonstrukciji dojke.

Oboljenja dojke

Najčešće vrste čvorića u dojci:

  • Ciste (tečnog sadržaja)
  • Fibroadenom
  • Filodes tumori

Ostale čvrste benigne lezije:

kompleksne lezije, papilomi, lipomi, hamartomi, nekroza masti, miomi, zrnasti tumori, itd.

  • Ciste u dojci
  • Fibroadenom tumori
  • Filodes tumori
  • Intrakanalni papilomi
  • Upaljene dojke (mastitis)